De Grote Modelspoor Expo wordt sinds 2002 om de twee jaar georganiseerd door Meta Media Groep, de uitgever van Belgiës grootste modelspoortijdschrift, Modelspoormagazine / Train Miniature Magazine en Belgiës bekendste blad voor grootspoor, Spoorwegjournaal / Journal de chemin de fer.

 

OPGELET! De tiende editie van onze Grote Modelspoor Expo zal NIET plaatsvinden in 2020 vanwege de coronacrisis.

 

De 10e editie wordt verschoven naar Oktober 2022.

 

Ook wij hebben geen glazen bol, maar de verwachtingen van de experts indachtig dat het coronavirus na de vakantiemaanden wellicht terug zal opflakkeren, hebben we, na lang en rijp beraad, met onze uitgeefster besloten om onze geplande Grote Modelspoorexpo 2020 af te gelasten en uit te stellen tot oktober 2022. Het heeft ons heel wat hoofdbrekens bezorgd en het was een bijzonder moeilijke beslissing. Aangezien in het voorjaar van 2021 de uitgestelde Mobexpo doorgaat en in het najaar de traditionele Euromodelbouw in Genk, lijkt het ons verstandig om de grote Modelspoorexpo van Modelspoormagazine meteen door te schuiven naar oktober 2022, wanneer eigenlijk onze elfde editie zou plaatsvinden, en hopelijk Corona verleden tijd is.

 

We wilden van deze jubileumeditie een groot feest maken, voor alle liefhebbers van de modelspoorhobby en voor alle mensen die daar professioneel mee bezig zijn; nu dat niet kan richten we al meteen onze aandacht op de toekomst. Dat groot feest komt er, zij het twee jaar later dan gepland.

Vanaf volgend jaar gaan we aan de slag om de tiende Grote Modelspoor Expo te organiseren, groter, beter dan ooit. Dat heeft de Belgische modelspoorwereld van ons tegoed. We houden u op de hoogte.

 

Wij van Meta Media Groep hopen dat u ons standpunt begrijpt en we rekenen uiteraard op uw aanwezigheid in 2022.

Hou u vooral goed en respecteer de regels zodat we deze crisis zo snel mogelijk weer te boven komen.

 

Onderstaande beelden en video's zijn van de editie 2018.

 

 

 

 

Winnaar minibaantjeswedstrijd 

 

De video's van Dirk Achtien:

 

 

De Grote Modelspoor Expo behoort tot de top van de modelspoorexposities in de Benelux. Op 6.000 m² kunnen de bezoekers 35 modelbanen uit Europa aanschouwen, waaronder vele voor het eerst in België aan het publiek getoond worden. Aan de minibaantjeswedstrijd nemen 20 deelnemers deel. Meer dan 70 commerciële standen bieden een ruim scala aan modelspoorartikelen aan.