NL Dioramawedstrijd 2024

WEDSTRIJDREGLEMENT 2024 Diorama’s

 1. Alleen diorama’s die nog nooit publiekelijk werden getoond of in vakbladen werden gepubliceerd komen in aanmerking. 
 2. Een diorama is statisch en bevat geen bewegende elementen of voertuigen (daarvoor hebben we onze minibaantjeswedstrijd). Verlichting van het diorama en lichten in gebouwen, voertuigen en dergelijke zijn toegelaten. 
 3. Het onderwerp en tijdperk van het diorama zijn vrij, maar vanzelfsprekend betreft het wel een thema dat verband houdt met de spoorweg in ruime zin. Er moet verplicht een (tram- of trein-) spoor aanwezig zijn alsook minstens een spoorvoertuig of een deel hiervan. 
 4. De gebruikte schaal is vrij te kiezen. De maximale oppervlakte is die van een A3, zijnde 420 x 297 millimeter (het diorama kan naar keuze gepresenteerd worden met de lange of smalle zijde vooraan). Kleiner mag. De hoogte is beperkt tot 420 mm. Het geheel moet dus in een virtuele doos passen van 420 mm breed x 297 mm diep x 420 mm hoog. Het diorama mag los gepresenteerd worden, ofwel in een ‘kijkdoos’. 
 5. De plaatsen van de diorama’s in de zaal en hun nummering worden door lottrekking bepaald. De organisatie stelt tafels van voldoende hoogte ter beschikking. 
 6. De inschrijvingen zijn kosteloos en dienen te gebeuren voor 1 november 2023. Inschrijven kan online via het inschrijvingsformulier (Klik onderaan deze pagina op “INSCHRIJVEN”) Het diorama staat ofwel op naam van een vereniging, ofwel op naam van 1 of 2 bouwers. Een inschrijving dient naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum te vermelden van de verantwoordelijke, en de naam en geboortedatum van het eventuele tweede lid van de groep. U voegt tevens een korte beschrijving toe van het gekozen project en de schaal waarin u gaat werken (wijzigingen hieraan tijdens de bouw zijn toegestaan mits de organisatoren hiervan ingelicht worden). Er mogen maximaal 2 personen per diorama op de deelnemerslijst ingeschreven worden. Indien de individuele deelnemer of bij groepsdeelname beide deelnemers geboren is/zijn na 29/09/2008 nemen ze automatisch ook deel in de jeugdcategorie, waarvoor een aparte prijs is voorzien. 
 7. De sluitingsdatum van de wedstrijd is zaterdag 28 september 2024. Op die dag, tussen 8.30u en 9.30u dient u uw diorama in de Oktoberhallen in Wieze af te leveren en op te stellen. Op zondag 29 september 2024, na sluiting (17 uur) kan het diorama terug mee naar huis genomen worden. 
 8. Aan de hand van foto’s, door de deelnemer ter beschikking gesteld ten laatste op 1 september 2024, beslist de jury of het diorama voldoet aan het reglement, en het als dusdanig toegelaten wordt tot de wedstrijd. 
 9. De organisatie voorziet per diorama 2 toegangsbadges voor het weekend. 
 10. De beoordeling gebeurt zowel door de vakjury als het publiek op 28 en 29 september 2024 tijdens de Grote Modelspoorexpo. Er is een prijs voorzien voor de top 3 in de uitslag, alsook aan de winnaar van de publieksprijs. De winnende diorama’s zullen ook worden gepubliceerd in Modelspoormagazine. 
 11. Een jury bestaande uit redactieleden van Modelspoormagazine zal een speciale prijs toekennen aan één diorama in de jeugdcategorie (deelnemers onder de 16 jaar). 
 12. De deelnemer verbindt zich ertoe, telkens de organisator dat verzoekt, een stand van zaken door te geven via e-mail, binnen een redelijke termijn. Deze “stand van zaken” wordt niet gepubliceerd, maar dient om het aantal deelnemers tijdig in te schatten.
 13. De deelnemer zal tijdens de expo alle medewerking verlenen aan de fotografen van Modelspoormagazine tijdens het maken van de fotoreportage. 
 14. Medewerkers aan Modelspoormagazine en hun familieleden worden van deze wedstrijd uitgesloten. 
 15. Vragen en antwoorden aangaande de wedstrijd en dit reglement gebeuren per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Inschrijven via deze link