Deelnemende minibaantjes

 

Meer over deze minibaantjeswedstrijd 2018 binnenkort op deze pagina.

 

 

Dit waren de deelnemers aan de minibaantjeswedstrijd in 2016.

1 Edwin van Opstal - Burg Oberlöwenstein

Burg Oberlöwenstein is een deels gerestaureerde kasteelruïne, gelegen op een uitstekende rots langs het riviertje de Wahl in een heuvelachtig en bosrijk gebied in Duitsland. De baan situeert zich in het begin van de jaren 60 toen dit traject nog niet geëlektrificeerd was en het zijspoortje naar Niederlöwenstein nog in gebruik was.

 

2 Kristoffer Dams - Snippers

‘Snippers’ is een collectie van statische diorama's die elk een veldspoor thema uitbeelden; een onderhoudsloods voor een veldspoor loc, een zandgroeve en een deel van de smalspoorbaan 'Blankenberg' gelegen in de Harz (Duitsland). Met behulp van modulebakken vormen deze verschillende scenes een (tijdelijke) functionele baan.

 

3 Tom Zoutendijk - Vulcanus

Vulcanus is een verwijzing naar een oude kleine ijzergieterij in schaal O op 16,5 mm spoor, smalspoor dus.

 

4 Eric Minnaert - Dagelijkse kost

Ongevallen op weg en spoor zijn dagelijkse kost. Verwacht u aan enkele verhakkelde voertuigen op deze minibaan.

               

5 Meindert Mulder - Avantos

Aan de hand van vakantiefoto's bouwt Meindert een vijftal huisjes, een fabriekje, een station en een scheepswerfje. Dit zorgt voor een Zuid Europese sfeer alwaar een paar keer per dag de rust wordt verstoord door een smalspoortrein.

 

6 Harald Drewello - l'Ecluse

L'Ecluse is een fictieve baan aan de splitsing van een rivier en een kanaal in een Ardens landschap. Het thema is een dubbelspoor langs een rivier in tijdperk V (+/- 1985-95).

 

7 Henk Van beest - Sleepermill

Sleepermill is een Amerikaanse zaagmolen voor het zagen van bielsen (sleepers), aangedreven door waterrad. De bielzen worden op een hellingbaan met lier naar beneden gebracht waarna zij op een wagen worden geladen die door een stoomtrein wordt getrokken.

 

8 Luc De Martelaer - Tallahatchie County

Tallahatchie County in het kort is een canyon en een kreek (of 'bayou' in het Engels en Frans), twee scenes in één minibaantje. Op dit Amerikaans baantje rijden bovendien twee treinen in elke richting hun rondje.

 

9 Rob Boeser - Koningswaal

Het minibaantje toont een deel van het fictieve dorpje Koningswaal in het Land van Maas en Waal in augustus 1933. Het dorp ligt aan de stoomtramlijn Nijmegen – Druten – Wamel van de Stoomtram Maas & Waal. Op de doorgaande trambaan lossen twee stoomtrams elkaar af in beide richtingen; er wordt telkens gestopt aan de halte.

 

10 Marc De Groulard - Urha

De baan is Amerikaans plattelands graan en hout getint, maar het is geen logging of zagerij. De naam Urha komt van URban HArvest (URHA) en is vooral Union Pacific, digitaal 2 rail.

 

11 Tjalling Ament - Place du Petit Train

Frans kopstation geïnspireerd op het meterspoornet van het 'departement du Tarn'. De inspiratie werd gevonden op vakantie. De plaats waar het station stond in Viane heeft nu de naam 'Place du Petit Train'.

 

12 Luc Nussbaum - Le viaduc de Branchon

Het idee werd gevonden op een foto die een 'kleine trein' weergeeft in Haspengouw. Het was de retro atmosfeer die Luc aantrok om te gaan nabouwen in H0m.

 

13 Rudi Nelissen - la Roche-en-Ardenne

Het baantje is gebouwd naar het voorbeeld van het buurtspoorweg-station van La Roche-en-Ardenne (kopstation en remise) begin vorige eeuw. Op het baantje rijden de oude stoomtrams van het type 10, 11 en 12, welke normaalspoortrams waren.